11. prosinec 2014 v 21.20 | rubrika: jídlo a nápoje
![]() O nezbytnosti vlákniny pro správné fungování našeho těla není pochyb. Vláknina podporuje pohyb potravy trávicím systémem, vstřebává vodu a váže na |
přečteno: 39x | přidat komentář
|
15. srpen 2014 v 21.10 | rubrika: jídlo a nápoje
![]() Houbaření je pro mnohé lidi zajímavá a užitečná činnost. Houby jsou zdravé, obsahují vysoké procento vody, spoustu vlákniny, vitamíny D a B3, zanedbatelné množství tuků a sacharidů. Houby mají v naší kuchyni široké využití. Zkušení houbaři nejen vědí, jaké houby mají sbírat, |
přečteno: 1.666x | přidat komentář
|
14. srpen 2014 v 01.04 | rubrika: jídlo a nápoje
Amarant používali jako obilninu staří Inkové, Mayové i Aztékové, ze zrn amarantu připravovali mouku a listy používali jako zeleninu. Tato nenáročná rostlina z čeledi laskavcovitých upadla na dlouhá staletí v zapomnění. Ale nyní se díky svým přednostem začíná opět prosazovat v potravinářském průmyslu. Popis amarantu |
přečteno: 82x | přidat komentář
|