Vláknina a naše zdraví

11. prosinec 2014 | 21.20 | rubrika: jídlo a nápoje

ovesné vločky (200x150)

O nezbytnosti vlákniny pro správné fungování našeho těla není pochyb. Vláknina podporuje pohyb potravy trávicím systémem, vstřebává vodu a váže na

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 39x

Nejznámější jedlé houby

15. srpen 2014 | 21.10 | rubrika: jídlo a nápoje

houby

Houbaření je pro mnohé lidi zajímavá a užitečná činnost. Houby jsou zdravé, obsahují vysoké procento vody, spoustu vlákniny, vitamíny D a B3, zanedbatelné množství tuků a sacharidů. Houby mají v naší kuchyni široké využití. Zkušení houbaři nejen vědí, jaké houby mají sbírat,

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1.89 (9x) | přečteno: 1.666x

Amarant, znovuobjevená obilnina

14. srpen 2014 | 01.04 | rubrika: jídlo a nápoje

Amarant používali jako obilninu staří Inkové, Mayové i Aztékové, ze zrn amarantu připravovali mouku a listy používali jako zeleninu. Tato nenáročná rostlina z čeledi laskavcovitých upadla na dlouhá staletí v zapomnění. Ale nyní se díky svým přednostem začíná opět prosazovat v potravinářském průmyslu.
 

Popis amarantu
Amarant je nepravá obilovina, patřící

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 82x