O nezbytnosti vlákniny pro správné fungování našeho těla není pochyb. Vláknina podporuje pohyb potravy trávicím systémem, vstřebává vodu a váže na
Houbaření je pro mnohé lidi zajímavá a užitečná činnost. Houby jsou zdravé, obsahují vysoké procento vody, spoustu vlákniny, vitamíny D a B3, zanedbatelné množství tuků a sacharidů. Houby mají v naší kuchyni široké využití. Zkušení houbaři nejen vědí, jaké houby mají sbírat,
Amarant používali jako obilninu staří Inkové, Mayové i Aztékové, ze zrn amarantu připravovali mouku a listy používali jako zeleninu. Tato nenáročná rostlina z čeledi laskavcovitých upadla na dlouhá staletí v zapomnění. Ale nyní se díky svým přednostem začíná opět prosazovat v potravinářském průmyslu.
Popis amarantu
Amarant je nepravá obilovina, patřící